Tableau

3 hurtige til Tableau

Det er altid rart at kunne forbedre sine skills i Tableau. Især når man ved relativt små ændringer, i længden kan komme til at spare meget tid. Her kommer første af en række indlæg om små tips og tricks der kan gøre din dagligdag i Tableau nemmere.

1) Højreklik-trækNår man ikke er sikker på hvordan man vil kigge på data (for eksempel en datovariabel) kan man højreklikstrække (Alt+træk på Mac) den til det felt man ønsker, hvorefter der vil komme en pop-up som spørger hvilken “aggregering” man ønsker at anvende.

I eksemplet herunder højreklikstrækkes (alt-træk på Mac) "Order Date" til "Columns" hvorefter jeg direkte kan vælge hvilken måde jeg ønsker at anvende variable på.

2) Control-træk.

Controltræk (Cmd-træk på Mac) kopierer variablen der controltrækkes. Dette kan for eksempel være smart når man ønsker at anvende samme variabel på Rows og Color som vist nedenfor.

Transparente marks på kort

Når du på et lille område har mange punkter på et kort kan det ske at punkterne overlapper hinanden. I nogle tilfælde skjuler dette nogle af punkterne. For at undgå dette kan du ved at trykke på "Color" ændre farven til at være transparent i den grad du ønsker, hvorefter alle punkterne kan ses. Punkterne kan fremhæves ved at lægge en mørk “Border” på. Dette er illustreret på nedenstående GIF.


Back to blog


Subscribe for updates