Tableau

Tableau 9.3 - nye features

Tableau tilbyder igennem den nyligt lancerede version 9.3 nogle fantastiske nye features og forbedringer til både Tableau Server og Tableau Desktop. Nedenfor præsenterer vi nogle af de dem, vi har gået og glædet os mest til.

Desktop

I Tableau 9.3 er det blevet endnu nemmere og hurtigere at forberede din data til analyse gennem nye features som blandt andet Union, Join og mange flere spændede funktioner.Samtidig er brugeroplevelsen og analysearbejdet optimeret ved at øge detaljeringen af mapping og gøre brugeren i stand til at separerer og ekskluderer totals fra farveskaler - og dette er blot et udsnit af alle de nye lækre features version 9.3 byder på.

Union - sammenfletning af datakilder i Tableau

Lad Tableau gøre dit manuelle arbejde! Endelig kan Tableau løse dine problemer med at kombinere data, der er opdelt på forskellige filer eller tabeller. Gennem den nye Union funktion kan Tableau 9.3 nu samle data fra forskellige Excel eller tekstbaserede filer til en enkel Tableau data kilde . Forhåbentligt bliver det muligt at inddrage endnu flere filtyper i senere versioner af Tableau.

Her ses et eksempel på, hvordan man kan kombinere tekstbaserede filer, der er splittet på måneder, til en samlet Tableau Data kilde.

Instruktion:

 • Forbind til datakilde
 • Klik New Union
 • Træk de ønskede filer over i union-feltet og navngiv
 • Klik OK

Join pivoteret data

Med den nye version af Tableau er det nu også blevet muligt at joine på pivoteret data. Dette gør det nu endnu nemmere at bearbejde data i Tableau inden, at du går i gang med dit analysearbejde.

Vi tager udgangspunkt i følgende rådata – et salgsark og et managerark, der begge indeholder årstal - men som er struktureret forskelligt.

Salesark

Managerark

Du kunne som analytiker være interesseret i at vide, hvordan de forskellige managers har klaret sig, målt på salg i de forskellige år. Da data er struktureret forskelligt i de to ark, er det en nødvendighed at pivotere en del af data. Når først data er blevet pivoteret kan vi benytte Tableaus nye feature og joine salgsarkets pivoterede variabel (PivotYear) med managerarkets variabel (Year). Denne proces er illustreret nedenfor.

Instruktion:

 • Pivotér data
 • Rename Pivot field names til PivotYear
 • Join Sales-arket med Managers-arket på årstal

Ekskluder totals fra farveskalaen

Problematikken omkring farvede totals er endelig løst. Tidligere, når man lavede en tabel med farveskala, der indeholdt totals, inkluderede Tableau dine totals i farveskalaen. Dette har naturligvis medført mange frustrationer, da det ofte mindsker overskueligheden eller helt ødelægger din visualisering.

I Tableau 9.3 ekskluderes totals som udgangspunkt fra farveskalaen. Hvis man alligevel er interesseret i at få inkluderet totals i farveskalaen, kan man følge guiden nedenfor:

Instruktion:

 • Højreklik på din Color legend og vælg Edit colors
 • Til- eller fravælg totals i farveskalaen ved at sætte hak i feltet Include Totals
 • Tryk Apply og herefter OK

Mapping data – postnumre

I Tableau 9.3 er der virkelig fokuseret på at tilføje ny mapping data, der gør kort i Tableau endnu mere detaljeret. Vi har ventet spændt på specielt denne opdatering, der gør dig i stand til at tilføje postnumre på 39 europæiske lande, herunder Danmark. Version 9.3 lader os altså endelig lave et filled map helt ned på postkode-niveau. Nedenfor er illustreret, hvordan:

De europæiske lande inkluderer blandt andet Englang, Frankrig, Tyskland, Italien, Holland, Spanien, mv. Andre opdateringer i forhold til mapping-data inkluderer blandt andet:

 • Demografiske datalag for USA, 2016
 • USA Zip Codes, 2016
 • Indiske distrikter

Server

På Tableau Server tilbyder version 9.3 forbedringer i forhold til Search, Content Analytics, Versioning, Content Management og Tableau Server Management.

Optimeret search-funktion

I Tableau 9.3 er søgefunktionen blevet forbedret på serveren og viser dig nu de mest populære workbooks og views øverst i søgefeltet. På den måde finder du hurtigt og effektivt de mest anvendte views og workbooks til analyse. Som det ses nedenfor kan du både se antallet af views og stjerne, når du søger på en workbook

Ud over den forbedre søgefunktion har Tableau også gjort det nemmere at danne sig et overblik over, hvilke workbooks er mest populære. Dette kan man gøre ved at sortere på View All. Her vises så et bar chart, der er integreret på serveren, hvilket er afbilledet nedenfor:

Historik på workbooks

Revision History er en af de vigtigste nye server features for din virksomhed. Tableau 9.3 tilbyder nemlig historik over dine forskellige workbooks, der er uploadet på serveren. Derfor skal du nu aldrig mere frygte, at det dashboard du ændrede 10 minutter inden mødet ikke virker, da du altid kan gå tilbage og vælge en tidligere version. Revision History er samtidig vigtig, hvis du eller andre i organisationen blot skal forstå ændringer, der er blevet foretaget mellem den nuværende og tidligere version af en workbook.

Godt nyt for project leaders

Med version 9.3 er project leaders blevet tildelt flere muligheder og dermed mere ansvar. Som project leader kan man nu ændre ejerskab, opdatere data extracts og flytte indhold rundt i projekter. Specielt ser vi muligheden for at project leaders kan opdatere data extracts som en vigtig ny feature. Det skyldes, at pågældende person nu undgår at være underlagt fastdefinerede schedules og undgår at vente flere timer på at extractet opdateres automatisk.

Advarsel – mangel på diskplads

En anden meget brugbar feature for mindre virksomheder (der ikke har eget overvågningssystem tilgængeligt) er, at du nu på Tableau Server kan specificere grænser for ledig plads på serveren. Falder mængden af ledig diskplads til under det definerede niveau udløses en alarm, der fortsætter indtil der igen er tilstrækkelig diskplads. Der kan desuden defineres flere grænser så man f.eks. kan få forkskellige alerts ved henholdvis 30% og 5% ledig diskplads tilbage.

-

Hvis du er interesseret i at udforske Tableau 9.3 på egen hånd, kan du downloade versionen her: //www.tableau.com/new-features/9.3

Her kan du samtidigt tage et kig på nogle af alle de andre fantastiske features og opdateringer vi ikke har fået nævnt i denne omgang.


Back to blog


Subscribe for updates